Cardio Expert Kft. / A Spinning® márka magyar képviseletének hivatalos oldala
Cardio Expert Kft. / A Spinning® márka magyar képviseletének hivatalos oldala

Spinning® képzési rendszer / tájékoztató

A SPINNING® INSTRUKTOR KÉPZÉS RENDSZERÉNEK FELÉPÍTÉSE

Spinning® elnevezésű órát csak és kizárólag a Spinning® képzési rendszerben képesített Spinning® instruktorok vezethetnek.

A Spinning® képzési rendszer egy többlépcsős rendszert foglal magában, amely alapképzésből illetve az arra épülő opcionális továbbképzésekből áll. Már a legelső szint elvégzése után is lehetőség van Spinning® elnevezésű órák tartására. (A Spinning® oktatási rendszer nem OKJ-s képzés!)

Az aktív instruktori státusz fenntartása

A képesített Spinning® Instruktoroknak aktív vagy inaktív státusza lehet a márkatulajdonos Mad Dogg Athletics Inc. nyilvántartásában attól függően, hogy az egyén részt vesz-e további képzéseken.  Az aktív Spinning® Instruktori státusz fenntartása az egyén döntése. Amennyiben valaki az MDA rendszerében érvényes aktív Spinning® instruktor státuszt kíván fenntartani, az instruktori licnesz két évente megújítandó (mely azonban nem kötelező). Az első 2 év számítása a Spinning® Instructor Training elvégzésétől indul. A megújítás feltétele: 2 évente minimum 14 kreditpont gyűjtése Spinning® továbbképzéseken (mely a gyakorlatban körülbelül összesen 10 órányi képzést jelent, lásd a következő részben), valamint megújítási díj befizetése, amely jelenleg 70 USD.

Spinning® továbbképzések

Az alapképzés elvégzését követően minden instruktor maga dönti el, hogy lehetőségeitől, ambícióitól függően részt vesz-e további képzéseken.

A Spinning® továbbképzések alkalmával az alábbiak szerint gyűjthetők kreditek:

  • 2 órás továbbképzés: 3 kredit
  • 4 órás továbbképzés: 6 kredit
  • 8 órás továbbképzés: 12 kredit

A továbbképzések meghatározott témákban kerülnek megtartásra, például:

Aerob alapállóképesség felépítése, Pedálfordulat, pulzusmérés és óratervezés, Ellenjavallt mozdulatok, Kreatív hegyi óraprofilok, Kreatív tanítás, Pulzusméréses edzés, Magas intenzitású edzések, Erő, hegyek, teljesítmény, Intervallumos edzések, Zene, mozgás, érzelem, Mentális edzés, Pedálhajtás és teljesítmény, Haladó óratervezés, Spinning® és jóga, Versenynap Energiazóna tekerés, Érzékelt erőkifejtés, Erő Energiazóna tekerés, SpinFlex: Spinning® és hajlékonyság, Spinning® és core izmok edzése, Spinning® nyelv és vizualizáció, Periodizáció, Sprintek a Spinning® programban, Haladó óratartási technikák, stb. 

ELÉRHETŐ SPINNING® INSTRUKTORI SZINTEK

Az instruktorok számára a továbbképzések látogatásával lehetőség nyílik az alap instruktori szinten felül (1. szint) magasabb szintek elérése (2. és 3. szint) is, mely szintek elérése szintén opcionális (nem kötelező).

A továbblépési, fejlődési lehetőségek, valamint az egyes szintek eléréséhez szükséges továbbképzések a Spinning® képzési rendszerben, magyar nyelven (is) adottak, a többi az egyénen múlik.

A három, nemzetközi minősítést adó Spinning®  instruktori szint a következő:

Megnevezés Feltétel
1. szint (alapszint) alapképzés elméleti és gyakorlati részeinek teljesítése
elméleti vizsga (vizsgadíj mentes)
2. szint 20 kredit gyűjtése
elméleti vizsga

vizsgadíj befizetése

3. szint 40 kredit gyűjtése
Spintensity™: Periodizáció továbbképzésen történő részvétel
elméleti vizsga

vizsgadíj befizetése

A SPINNING® márka kizárólagos magyar képviseletét a Cardio Expert Kft látja el. Amennyiben kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére a posch.gabriella@spinning.com email címen, illetve a +36 20 77 12 715 telefonszámon.