Cardio Expert Kft. / A Spinning® márka magyar képviseletének hivatalos oldala
Cardio Expert Kft. / A Spinning® márka magyar képviseletének hivatalos oldala

Spinning® képzési rendszer

Az alábbiakban található gyakori kérdések (K) és válaszok (V) elolvasásával pontosan tájékozódhat mindenki, aki tervezi a Spinning® instruktor képzés elvégzését.

K: Ki szervezi a Spinning® Instruktor képzést?

V: A képzést Magyarországon a Spinning® márka tulajdonosa, a Mad Dogg Athletics Europe Inc. kizárólagos hazai oktatási képviselete, a Cardio Expert Kft. szervezi. A nemzetközi jogtulajdonos Mad Dogg Athletics (MDA) a világ egyik legnagyobb fitnesz oktatási illetve eszközforgalmazó cége, amely a világ több mint 80 országában van jelen és eddig körülbelül 200.000 instruktort képzett.

K: Léteznek más indoor cycling képzések is. Nevezhetem-e magamat Spinning® instruktornak, illetve az óráimat Spinning® óráknak, ha más elnevezésű tanfolyamot végzek el?

V: A Spinning® jogvédett márkanév. Spinning® instruktor képzettség kizárólag az MDA illetve magyar képviselete által szervezett Spinning® Instruktor képzésen (Spinning® Instructor Training) szerezhető. Másik szervezet más elnevezésű tanfolyamának elvégzése nem jogosít a Spinning® Instruktor megnevezésre, Spinning® óratartásra, illetve a Spinning® védjegyek (logo, marketing anyagok, stb) használatára.

K: Hogyan épül fel a Spinning® Instruktor képzési rendszer?

V: A Spinning® Program egy többlépcsős rendszert foglal magában, amely alapképzésből illetve az arra épülő opcionális továbbképzésekből áll.

K: Hogyan épül fel az instruktor alapképzés, azaz, Spinning® Instructor Training?

V: A Spinning® Instructor Training egy 2 x 8 órás képzés, amelyen a legfontosabb alapismereteket adjuk át a leendő oktatóknak. A képzés részletes tematikáját a Spinning® Program jogtulajdonosa határozza meg, és minden országban, minden nyelven ugyanazon tananyagot, ugyanazon időbeosztásban sajátítják el a leendő instruktorok. Dióhéjban, a következő témaköröket tárgyalja az alapképzés: kerékpárbeállítás és biztonság, Spinning® alapmozgások és tekerési technikák, ellenjavallt mozdulatok, a Spinning® Instruktor kézikönyv fázisai, kezdő és haladó tanítási technikák, általános kerékpáros edzéselméleti alapok, pulzusméréses edzés alapjai, Spinning® Energiazónák, óratervezés elmélet és gyakorlat, zene szerepe és kiválasztása, edzői képességek és készségek. A két nap során összesen 4 gyakorlat (tekerés) van a programban, a többi rész elméleti valamint workshop jellegű.

K: Szükséges-e előképzettség vagy bármilyen speciális feltétel az alapképzésen történő részvételhez?

V: Nincs semmilyen előképzettségi feltétel. A tanfolyam elvégzését nem csak azoknak ajánljuk, akik kipróbálnák magukat az oktatói bringán, de azoknak is, akik többet szeretnének kihozni edzéseikből és szeretnének mélyebb betekintést nyerni a Spinning® Programba, illetve edzéselméleti ismereteibe.

K: Ki tartja a Spinning® Instructor képzéseket és továbbképzéseket?

V: Mind az alapképzést, mind pedig a továbbképzéseket a nemzetközi Spinning® Mesteroktatói csapat tagjai tartják, Magyarországon természetesen magyar nyelven. A Spinning® Mesteroktatók nemzetközi tematika és tananyag alapján oktatnak.

K: Milyen képzettséget biztosít a Spinning® Instruktor alapképzés?

V: A képzés után nemzetközileg elismert Spinning® Instructor licenszet, illetve instruktori azonosítót szereznek a vizsgatesztet sikeresen teljesítő hallgatók. Az instruktori státusz megszerzése után lehetséges Spinning® elnevezéssel órát tartani, amennyiben az adott helyszínen Spinner® kerékpárokon folyik az edzés, valamint a létesítmény rendelkezik védjegyhasználati engedéllyel. (Utóbbival kapcsolatban bővebb információ az oldal alján található elérhetőségeken kérhető.)

K: A tanfolyam elvégzése után kötelező-e továbbképzéseken részt venni?

V: A Spinning® oktatási rendszerben minden instruktor maga dönti el, hogy lehetőségeitől, ambícióitól függően részt vesz-e további képzéseken. A Spinning® Instruktor státusz lehet “aktív” vagy “inaktív” attól függően, hogy az adott instruktor részt vesz-e további képzéseken. Az aktív státusz fenntartásához kétévente minimálisan 14 továbbképzési kredit megszerzése szükséges, amely a gyakorlatban összesen 12 órányi (másfél nap) továbbképzést jelent kétéves periódusonként. További információ a Spinning® képzési rendszerről itt található.

K: Milyen témákban kínál opcionális instruktori továbbképzéseket a Spinning® Porogram?

V: Aerob alapállóképesség felépítése, Pedálfordulat, pulzusmérés és óratervezés, Ellenjavallt mozdulatok, Kreatív hegyi óraprofilok, Kreatív tanítás, Pulzusméréses edzés, Magas intenzitású edzések, Erő, hegyek, teljesítmény, Intervallumos edzések, Zene, mozgás, érzelem, Mentális edzés, Pedálhajtás és teljesítmény, Haladó óratervezés, Spinning® és jóga, Versenynap Energiazóna tekerés, Érzékelt erőkifejtés, Erő Energiazóna tekerés, SpinFlex: Spinning® és hajlékonyság, Spinning® és core izmok edzése, Spinning® nyelv és vizualizáció, Periodizáció, Sprintek a Spinning® programban, Haladó óratartási technikák, stb.

K: Spinning® termet szeretnék nyitni, illetve a Spinning® logót és márkanevet szeretném használni. Milyen feltételei vannak?

V: Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Spinning® márka magyar képviseletével, ahol informáljuk a márkanév használathoz kapcsolódó feltételekről, illetve igény esetén segítséget nyújtunk a továbblépéshez.

A magyar Spinning® márkaképviselet elérhetősége:

telefon: +36 20 77 12 715, e-mail: gabriella.posch@spinning.com

További kérdése van?

Kérjük, keresse a Spinning® márka magyar képviseletét a fenti elérhetőségeken, ahol szívesen állunk rendelkezésére.